Utvändiga persienner

Utvändiga persienner för fasaden med lameller i form av bokstäverna Z och C

Persienner utomhus

Förhöj upplevelsen av utomhusliv med höjdpunkten av fönstertäckningslösningar: Utomhusfönstergardiner. Utformade för att motstå väder och vind, är persienner utomhus tillverkade av mycket hållbara material som PVC-belagd polyester och komponenter av rostfritt stål av marina kvalitet. Precisionskonstruerade för motståndskraft erbjuder de oöverträffat UV-skydd och är skickliga på att mildra solvärmevinsten, vilket förbättrar energieffektiviteten. Utrustade med automatiserade kontrollsystem och integrerade vindsensorer dras fönstergardiner utomhus in sömlöst i ogynnsamma väderförhållanden, vilket säkerställer lång livslängd. De förenar enkelt funktionalitet med estetik, och kommer i en mängd mönster och färgpaletter för att komplettera alla arkitektoniska stilar. En sublim förening av teknik och hantverk, persienner utomhus är inte bara ett tillbehör utan ett väsentligt inslag i modern exteriördesign.

Utvändiga persienner

Fasadgardiner - egenskaper

Fasadpersiennerna har en annan betydande fördel - deras konstruktion är identisk med klassiska inre persienner. Strukturen består av horisontellt anordnade lameller, det vill säga rörliga lameller, vars lutning kan ändras beroende på solljusets intensitet och infallsvinkeln. Således behöver inte inredningen mörkas helt, och frisk luft kommer att tillhandahållas inuti. Rummen kan även vara väl upplysta på vintern, när solen inte är så intensiv och persiennlamellerna kan höjas hela tiden. Detsamma gäller mer molniga dagar. Ljusintensiteten kan även justeras med hjälp av väderautomatiken som mäter solens position och styr lamellerna. Stöldskyddsfasadgardiner - som en yttre sköld kan denna typ av persienner även utföra stöldskyddsfunktioner. Den sänkta rustningen skyddar interiören mot inbrottsförsök, vilket gör det svårt att ta sig in. Fasadpersiennerna ljudisolerar även rummen och skyddar mot buller som kommer utifrån.

Infällda yttre persienner

Montering av fasadpersienner

Fasadgardinerna är gjorda av material av mycket hög kvalitet, tack vare vilka de är resistenta mot påverkan av väderförhållanden. Remsor (lameller) är gjorda av profilerad aluminium i form av bokstaven C eller Z (tillval). I kombination med rätt utvalda styrningar och sköldar i form av plåt- eller aluminiumkassett med ovalt eller kvadratiskt tvärsnitt påverkar fasadslutaren avsevärt byggnadens fasads estetik. Själva listerna finns i olika bredder och färger och det är inga problem att matcha dem till fasadens färg. De är gjorda av mycket hållbara material, dessutom termiskt fixerade, vilket resulterar i motstånd mot växlande väderförhållanden (snö, stark vind, frost) och UV-strålar (ingen blekande effekt) färg).

Fasadgardiner i storlek
Fasadgardiner kan installeras inte bara i byggnader som är under uppförande, utan även i färdiga byggnader. I färdiga byggnader monteras utanpåliggande fasadpersienner medan i byggnader som är under uppförande används infällda fasadpersienner. Infällda persienner är utrustade med en kassett för infälld montering med ett utsprång som möjliggör utförande av extern putsning; tillverkad av extruderad aluminium.

I båda typerna, infällda och utanpåliggande persienner, är polyestertextilelement termiskt fixerade och stegen är dessutom förstärkt med Kevlar. Hål i lamellerna
är inslagna för att förhindra att tejparna skaver. Antal standardremsfärger - 15; dessutom är det möjligt att lacka den i valfri färg från RAL-paletten. Fasadpersiennerna är utrustade med elektrisk eller manuell drivning.

Fasadjalusi-kalkylator - vid beställning i Knalls nätbutik dyker kostnadskalkylatorn automatiskt upp i nedre vänstra hörnet.

Automatiska fasadpersienner

Typer av fasadpersienner

Knall webbutik erbjuder fasadpersienner i två grupper - infälld och utanpåliggande. I båda fallen förbereds beställningar individuellt till den storlek som specificeras av kunden. Vid beställning väljs även färgschemat.

Fasadmonterade/ytmonterade persienner i form av C eller Z lameller
Med tillvalet C-blad kan drivningen vara elektrisk eller manuell; max bredd 4,5m, maxhöjd 5m. Med tillvalet Z-blad, endast elektrisk drivning; max bredd 4,5m, maxhöjd 3m.

Ytterligare information

Hur man mäter
Fasadgardiner tillverkas till individuella dimensioner, därför kan de användas i olika projekt och i byggnader med fönster av icke-standardiserade dimensioner. För att undvika mätfel, läs instruktionerna i mätning.

Hur man väljer en färg
Färgen på yttre persienner, inklusive fasadpersienner, matchar färgen på byggnadens fasad. I det här fallet ska det hela skapa ett sammanhängande och estetiskt utseende. Valet av färger i utbudet är valt på ett sådant sätt att det är möjligt att välja fasadpersienner för olika fasader.

Hur man monterar
Fasadpersiennerna monteras på utsidan av fönstret. De kan installeras i befintliga (ytmonterade) eller under konstruktion (infällda) hus. Monteringsanvisningar finns på fliken Monteringsanvisningar. När det gäller externa persienner bör installationen anförtros ett professionellt team; särskilt vid ett större antal beställda sköldar och i flervåningshus.

Hur man städar
Det är bäst att anförtro rengöringen av de yttre skydden till ett professionellt team som har specialutrustning och rengöringsmedel till sitt förfogande. Detta är nödvändigt, till exempel i flervåningshus, där det är svårt att använda en högtryckstvätt på fönster på högre nivå. Dessutom kan ett problem orsakas av att du rengör utrymmet mellan lamellerna noggrant på egen hand.


Vad är användningen av fasadpersienner?

Den första föreningen förknippad med fasadpersienner kan föra tankarna till fönsterskydd på utsidan av byggnader som skyddar oss från solen. Fasadpersienner är dock mycket mer än enkla fönsterskydd. Utvändiga persienner, även kända som fasadgardiner, är ett allt vanligare inslag i moderna hem och kontor. De finns i många olika former, storlekar och färger, tack vare vilka de kan anpassas till byggnadens individuella mått och på så sätt skapa ett elegant och modernt utseende. Användningen av fasadpersienner är mycket bred - från bostadshus, genom kontorsbyggnader, till allmännyttiga byggnader.

Fasadgardiner är gjorda av olika material, men de mest populära är de gjorda av aluminium. Aluminium är ett lätt material, motståndskraftigt mot väderförhållanden, vilket gör persiennerna hållbara och lätta att installera. Fasadpersiennernas enkla aluminiumstruktur, med C- eller Z-formade lameller, är inte bara estetiskt tilltalande utan också mycket funktionell. Fasadpersiennerna är utrustade med styrningar som smidig kontroll av lamellernas vinkel. Tack vare detta kan användas justera graden av ljusgenomträngning in i interiören.

Hur är montering och användning av fasadpersienner?

Installation av fasadpersienner är en process som kräver noggrannhet och skicklighet. Detta är särskilt viktigt när det gäller fasadpersienner som är monterade utanför byggnaden. Korrekt installation är avgörande för att persiennerna ska fungera och deras motståndskraft mot väderförhållanden.

Även om installationen av fasadpersienner kan verka komplicerad, är det i praktiken en enkel och snabb process. Tack vare den enkla aluminiumstrukturen och enkla monteringen är fasadpersienner en perfekt lösning för alla uppskattade komfort och snabbhet i utförandet. Dessutom är användningen av fasadjalusier intuitiv och enkel, oavsett om manuell eller elektrisk styrning har valts.

Fasadgardiner och utvändiga rullgardiner - vad är skillnaderna?

Även om fasadgardiner vid första anblicken kan likna externa rullgardiner, är det i själva verket två olika produkter. Både persienner och rullgardiner är designade för att skydda insidan av en byggnad från solen, men sättet de gör det på är olika.

Utvändiga rulljalusier, i likhet med fasadgardiner, monteras utanför byggnaden. Men deras huvudsakliga skillnad är hur de reglerar mängden ljus som kommer in i interiören. Vid rullgardiner går det bara att täcka fönstret helt eller avtäcka det. Fasadpersienner ger i sin tur möjlighet till smidig reglering av ljusmängden, tack vare justeringen av lamellernas vinkel.

Kan du räkna med energibesparingar tack vare fasadpersienner?

Energibesparing är en av de viktigaste aspekterna av att använda fasadpersienner. Tack vare möjligheten att justera vinkeln på lamellerna låter fasadgardiner dig styra mängden ljus och värme som kommer in i rummet. Detta ökar inte bara användarkomforten, utan låter dig minska kostnaderna för uppvärmning och luftkonditionering.

Under eldningssäsongen minskas möjligheten att öppna persienner maximal användning av solvärme, vilket kräver uppvärmning. På sommaren, när solen står högt, skyddar docka stängda persienner interiören från överdrivet solljus, vilket begränsar driften av luftkonditioneringen och bidrar till besparingar på el.

Varför är det värt att välja fasadgardiner?

Fasadgardiner är en perfekt kombination av funktionalitet och estetik. Deras användning ger ett antal fördelar, från energibesparingar, genom användarvänlighet, till byggnadens moderna utseende. De finns i olika former och färger och kan anpassas till vilken byggnad som helst, oavsett storlek eller stil.

Om du letar efter en lösning som gör att du smidigt kan kontrollera mängden ljus som kommer in i interiören, och samtidigt ge dig komfort och energibesparingar, är fasadgardiner något för dig. Oavsett om du bygger ett nytt hem eller planerar en renovering är det värt att överväga att använda fasadpersienner.

Var kan man köpa fasadgardiner?

Persienner finns i många fönstertäckningsbutiker. Det är dock värt att välja en tillverkare som erbjuder produkter av högsta kvalitet och ger professionell rådgivning. Kolla utbudet i vår butik och se vilka möjligheter fasadpersienner erbjuder. I Knallbutiken, oavsett vilka behov och förväntningar du än har, är vi övertygade om att du kommer att hitta en produkt som motsvarar dina förväntningar.

Automatisering av fasadpersienner - Hur fungerar väderautomatiseringssystemet?

Jämn kontroll är en av de viktigaste egenskaperna hos fasadpersienner. De mest avancerade systemen elektrisk styrning, vilket garanterar precision och användarkomfort. Tack vare detta är det möjligt att justera persiennernas inställningar efter individuella preferenser och väderförhållanden.

En mycket intressant lösning som blir allt mer populärt är väderautomationssystemet. Det fungerar på basis av vädersensorer som reagerar på förändringar i väderförhållanden. Beroende på intensiteten av solljus, temperatur eller vindstyrka, reglerar systemet självständigt lutningsvinkeln på lamellerna, vilket säkerställer optimala förhållanden i rummet.

Hur samverkar fasadpersiennerna med luftkonditioneringssystemet?

En annan modern lösning är möjlig att samarbeta med fasadgardiner med luftkonditioneringssystemet. Tack vare detta, beroende på persiennernas inställningar, bara luftkonditioneringssystemet i sin funktion, vilket säkerställer den optimala temperaturen i byggnaden.

Denna intelligenta kombination gör att du kan minska ljudnivån som genereras av luftkonditionering, samt att minska dess energiförbrukning. Detta är särskilt viktigt i moderna hem, där omsorg om miljön och energibesparing är bland de viktigaste prioriteringarna.

Utvändiga persienner - Hur motståndskraftiga är de mot väderförhållanden?

En av de främsta fördelarna med fasadpersienner är deras hållbarhet och motståndskraft mot olika väderförhållanden. Tack vare användningen av högkvalitativa material, som aluminium, är persiennerna motståndskraftiga mot sol, regn eller vind.

Styrningarna som lamellerna är monterade på är också gjorda av korrosionsbeständiga material. Tack vare detta, även efter många års användning, behåller fasadpersienner sitt ursprungliga utseende och funktionalitet.

Hur täcker man glasfasader? - Fasadpersienner!

Glasfasader är en lösning som i allt högre grad väljs i modernt byggande. De ger effekten av rymd och ljus, men kräver skydd mot solen. Det är här fasadpersienner kommer väl till pass.

Tack vare möjligheten att styra lutningsvinkeln på lamellerna låter fasadpersiennerna dig kontrollera mängden ljus som kommer in i interiören. Detta ökar inte bara användarkomforten utan skyddar också mot överdriven uppvärmning av rummen. I kombination med glasfasader skapar fasadpersienner en harmonisk och estetisk duo som inte bara är praktisk, utan också effektiv.