Pergolor

Skräddarsydda trädgårdspergolor redo för självmontering

Pergolor

Terrass trädgård pergolor - egenskaper

Strukturen på pergolorna som finns i Knalls nätbutik är gjord av extruderade aluminiumprofiler och stålelement. Extruderad aluminium är mycket motståndskraftig mot väderförhållanden (regn, solljus) och behåller följaktligen sina estetiska egenskaper under lång tid. Taket är infällbart eller tillverkat av rörliga blad (elektrisk kontroll); genom att ställa in dem i rätt läge, genom att ändra lutningsvinkeln, kan du isolera platsen under pergolan. Dessutom är pergolan utrustad med ett integrerat dräneringssystem.

Fördelar och design med en pergola

Fördelarna med en pergola är främst relaterade till att den låter dig skapa ett extra och täckt utrymme i trädgården eller ovanför terrassen. Tack vare detta får du extra utrymme i trädgården, där du kan vistas både under varmt väder och regn. Om trädgårdsterrassen inte har tak, är den idealiska lösningen att använda en pergola. Tack vare det kommer en takplats att skapas precis intill huset, där du kommer att kunna spendera tid utan problem, även när vädret utanför inte är särskilt gynnsamt - regn, värme. En väggpergola är också en mycket bra lösning för matställen; med dess användning kan du enkelt och snabbt skapa en mysig caféträdgård.
Pergola på en takterrass

Det andra produktalternativet är en fristående pergola som kan placeras var som helst i trädgården. Fördelarna är identiska här - att få ett utrymme där du kan vistas utomhus vid ogynnsamt väder. Det finns även möjlighet till moduluppbyggnad, så att ytan under taket kan utökas.

Konstruktionen av terrasspergolor kan också skapa en fantastisk trädgårdsdekoration om det finns blommor, klätterväxter runt den eller om ytterligare belysningselement placeras på den. I utbudet av trädgårdsbutiker kan du hitta många växter som inte tar mycket tid att växa, så du behöver inte vänta länge på effekten av grön pergola dekoration. Du kan också välja växter som inte kräver speciell skötsel och du behöver inte vara en erfaren trädgårdsmästare för att behålla sin estetik.
anpassade väggpergolor

Tack vare pergolan kan vi bättre utnyttja området utanför huset. Det skapar också ett tak för stora ytor (tack vare möjligheten att kombinera moduler). Terrasspergolor som finns i Knall-butiken är pulverlackerade i valfri färg från den RAL-palett som anges vid beställning. Tack vare den omfattande paletten kommer inte hela strukturen att förstöra utseendet på din hemträdgård/kafé genom att inte matcha fasaden, men den passar lätt.

Sidoluckor kan användas som tillval för pergola. Dessutom kommer de att begränsa solflödet under taket och säkerställa avskildhet. Dessutom skyddar de även mot lätt regn. Pergolan är också skyddad mot regn av hängrännor som leder ut vatten till de yttre stolparna.

Knallbutiken har sina egna produktions- och logistikanläggningar, därför säkerställer den kortast möjliga leveranstider. Det bör dock noteras att monteringen av en struktur, speciellt en fristående struktur, kan kräva ytterligare förberedelse av underlaget. Terrasspergolor kännetecknas av estetik och gediget utförande; har högsta vindmotståndsklass 3. I beskrivningarna av enskilda produkter finns information om pergolan är tillverkad i den storlek som anges vid beställning eller om det är en färdig produkt med specifika mått.

Terrasspergolor skiljer sig åt i dimensioner och typ av takbeläggning. Alla är utrustade med LED-belysning

Ytterligare information

Hur man mäter
Pergolor som finns tillgängliga i vår butik tillverkas i de angivna storlekarna eller så kan du beställa dem i storlek (maximum anges i produktbeskrivningen). I beskrivningarna av enskilda produkter hittar du information om val av storlekar. Den önskade storleken ska anges vid beställning. Pergolor kan arrangeras modulärt och därmed öka sitt räckvidd.

Hur man väljer en färg
Pergolor tillverkas i två typer: väggmonterade eller fristående. Färgen på pergolan på pergolan, avsedd att täcka altanen, bör matchas med färgen på husfasaden. Tack vare detta blir det inte bara funktionellt, utan skapar också en estetisk helhet med byggnaden. Däremot kan en fristående pergola stå var som helst i trädgården och även här kan färgen på byggnadens fasad vara nyckeln till att välja färg (till exempel om pergolan placeras nära den). Du kan också välja en färg som harmonierar med växternas grönska, så att pergolan smälter in fint i trädgården.

Hur man monterar
Monteringsanvisningarna för pergolan finns på fliken Monteringsanvisningar. Installation kan kräva lämplig ytbehandling. Därför kan du överväga att anställa ett professionellt monteringsteam.

Hur man städar
Det är bäst att använda en högtryckstvätt för att rengöra pergolastrukturen, som kommer att ta bort smutsen noggrant. Taket ska rullas ihop innan rengöring. Smuts från taket, t.ex. torra löv eller kvistar, kan avlägsnas med en borste.