Balkongmarkiser

ITALIA måttbeställda balkongmarkiser är snygga utvändiga solskydd, som monteras ovanför fönster och balkongdörrar.

Markis för balkong

Balkongmarkis representerar symbolen för formmötesfunktion och etablerar dem som en av de mest eftertraktade föremålen i fönstertäckningskatalogen. Tillverkade av premium, vattentäta och UV-beständiga tyger, lovar dessa markiser både lång livslängd och komfort. Kontrollera mer:

Markis för balkong

Balkongmarkiser

Den omfattande guiden till balkongmarkiser: Förbättra ditt utomhusutrymme

När det gäller att maximera potentialen på din balkong är ett av de mest effektiva sätten att göra det genom att installera en högkvalitativ markis. Kvalitetsutfällbara balkongmarkiser ger inte bara skugga och skydd mot väder och vind, utan de ger också en touch av stil och elegans till ditt utomhusutrymme. I den här omfattande guiden kommer vi att utforska de olika typerna av markiser som finns, deras fördelar och hur du väljer den perfekta för din balkong.

Det finns flera typer av markiser att tänka på för din balkong, var och en med sina unika egenskaper och fördelar. Några populära alternativ inkluderar:

  • Infällbara markiser: Dessa markiser kan förlängas eller dras in efter behov, vilket ger flexibilitet när det gäller skugga och täckning. De är idealiska för dig som vill njuta av både sol och skugga på sin balkong.
  • Fasta markiser: Som namnet antyder är dessa markiser permanent fästa på din balkong och ger konstant skugga och skydd. De är ett bra alternativ för dem som vill ha en mer permanent lösning.
  • Fristående markiser: Dessa markiser fästs inte på din balkong utan står istället för sig själva. De kan flyttas runt efter behov, vilket gör dem till ett mångsidigt alternativ för dem som vill ha flexibilitet i sitt utomhusutrymme.

Skräddarsydda balkongmarkiser

Sammanfattning

I den här artikeln diskuterade vi olika alternativ för att utöka ditt utomhusutrymme bortom balkongmarkiser, inklusive pergolamarkiser och glastak som alternativa solskyddssystem. Vi lyfte också fram vikten av vädersensorer i moderna solavskärmningssystem, som automatiskt kan justera skuggsystemet baserat på solljus, vind och regn. Dessutom undersökte vi användningen av vindskydd eller insynsskydd som en kompletterande lösning till markiser, som erbjuder ökad integritet och skydd mot väder och vind. Genom att kombinera olika solskyddssystem och integritetslösningar kan du skapa ett funktionellt och inbjudande uteutrymme anpassat efter dina specifika behov och preferenser.

Typer

Balkongmarkiser i Knallbutiken erbjuds i fyra produktgrupper:

  • Italia utan kassett. Markispersiennen har en enkel struktur, ej utrustad med kassett, i vilken materialet göms efter att ha rullats upp. Inkluderar universalfästen för vägg- och takmontage (balkong ovan). Möjlighet till elstyrning - motorer skyddade av IP 44 hölje, vilket innebär skydd mot vattenstänk på höljet från olika håll (slagregn). Utrustad med automatik med vind- och stötsensorer.
  • Italien i kassett. Markisen av en enkel struktur, utrustad med universalfästen som säkerställer enkel montering på vägg eller tak (balkong ovanför). Elektriskt styrbar, vars motor är skyddad av ett IP 44 regntätt hölje. Utrustad med automatik med vind- och stötsensorer.
  • Räcke Italia. Utmärkande för denna modell är armarna fästa på balkongräcket; strukturen gör det möjligt att ställa in lämplig lutningsvinkel. Eldrift kan inte användas här.
  • BORA. BORA-markisen monteras vertikalt i förhållande till fönsterplanet. Utrustad med fjäderdrift, utan möjlighet att använda elektrisk drivning.

Balkongmarkisernas material är täckt med en speciell impregnering som förhindrar att smuts och damm lägger sig på tyget medan markisen är öppen. Färgpaletten innehåller släta material och täckta med ränder i olika färger, karaktäristiska för markiser. Därmed kan produkten enkelt anpassas till byggnadens karaktär och fasadens färg. I slutet av förtältet finns en dekorativ volang.

Ytterligare information

Hur man mäter
Innan du beställer en balkongmarkis kan du göra mätningen själv, relevanta instruktioner finns på länken mätning . En beställd markis är en garanti för ett effektivt skydd av hela balkongutrymmet.

Hur man väljer en färg
Färgerna på balkongmarkiser är släta färger eller material dekorerade med ränder, som tydligt förknippas med balkonger i städer som ligger i södra Europa. Det hela ska anpassas efter färgen på fasaden, så att det skapar en estetisk helhet med den.

Hur man monterar
Monteringen av balkongmarkisen kan göras oberoende. Instruktioner för detta finns här monteringsanvisning. Men om någon inte känner sig säker på sådana arbeten, är det bäst att anförtro installationen av markisen till specialister.

Hur man städar
För att balkongtältet ska behålla sitt estetiska utseende kan smuts regelbundet tas bort med en borste på en lång pinne. Du kan också ta isär tyget då och då och rengöra det blött med en fuktig svamp. Materialet måste vikas ut för att torka helt.