Fönstermarkiser FAKRO

Markiser VMZ/VMB är designade för vertikala träslöjd.

Markispersiennen ger ett optimalt skydd mot överhettning samtidigt som den ger utsikt utåt. Fakro markisgardin reflekterar solens strålar innan de når glaset och skyddar därmed mot värmeuppbyggnad under soliga dagar, ger lättnad för ögonen och skydd mot skadliga effekter av starkt reflekterat ljus, vilket är särskilt viktigt när man arbetar med datorer. Välj ditt markissystem:

Hus markiser

Estetiskt övertygande och funktionellt överlägsna, husmarkiser är en ovärderlig tillgång i moderna fönsterbehandlingslösningar. Tillverkade av högkvalitativa material erbjuder dessa innovativa beläggningar en optimal blandning av skugga, avskildhet och energieffektivitet. Avancerade UV-beständiga beläggningar säkerställer färgbeständighet och livslängd, vilket skyddar inte bara tyget utan även inredningen från solinducerad försämring. Motoriserade alternativ, sömlöst integrerade med smarta hemsystem, höjer användarbekvämligheten och möjliggör realtidsjusteringar via mobilappar eller röstkommandon. Uppbackad av robust ingenjörskonst och noggrant hantverk är husmarkiser inte bara en arkitektonisk utsmyckning, utan en strategisk investering som berikar livsstilen samtidigt som fastighetens värde ökar. Kontrollera mer:

Hus markiser

Fönstermarkiser FAKRO

Skräddarsydda VMZ-markiser

VMZ-markiser är avsedda för vertikala snickerier. De installeras utomhus i fönster och dörrar (terrass och balkong) av PVC, aluminium eller trä. Markiser skyddar det inre av rummet mot överdriven uppvärmning och möjliggör en jämn fördelning av ljusintensiteten, vilket förbättrar komforten för människor som vistas i rummet. Skräddarsydda fönstermarkiser

Karakteristisk:

  • Energibesparande VM markisgardin Minskar energiförbrukningen i luftkonditioneringsapparater, vilket minskar CO2-utsläppen till miljön. Solgardin förbrukar inte el från elnätet, den drivs av ett batteri laddat med solljus
  • Inflödet av naturligt ljus Fönster täckta med markiser i motsats till externa rulljalusier låter naturligt ljus flöda in . Markiser släpper igenom tillräckligt med ljus för att inte använda extra belysning.
  • Utsikt utåt och säkerställ avskildhet Utdragna markiser ger insyn utåt. Vi kan fritt observera omgivningen, och samtidigt ge en känsla av integritet, skydda interiören från utomstående observatörer.
  • Förbättrad ergonomi Neddragen markis förbättrar de ergonomiska förhållandena på arbetsplatserna. Det möjliggör en jämn fördelning av ljusintensiteten, ger våra ögon visuell komfort, skyddar dem mot de skadliga effekterna av reflektioner, särskilt när du arbetar med en dator. I rum med utdragen markisrullgardin tröttnar inte ögonen som i ett rum utan markis, där fördelningen av ljusintensiteten är mycket ojämn.
  • Skydd mot skadlig UV-strålning Markispersiennen minskar inträngningen av skadlig UV-strålning i rummet. När markisen dras ner hjälper den till att skydda föremål och material i inredningen från skadlig UV-strålning, som orsakar deras missfärgning.
  • Skydd mot insekter Den stängda elektriska markisen på det vertikala fönstret, förutom att skydda mot uppvärmning av rummet, fyller funktionen myggnät . När fönstret är öppet skyddar den utrullade markisen interiören mot insekter.

VMZ markisgardin är tillverkad av ett slitstarkt, väderbeständigt tyg av glasfiber belagda med PVC. Tyget rullas på en axel med motor och placeras i en kassett av aluminiumprofiler monterad på fönstret eller utvändigt foderurtag. En blixtlåstejp är inbäddad i tygets kanter, vilket bibehåller lämplig spänning mellan styrningarna och förhindrar att tyget faller ut ur styrningarna. En sådan kombination av tyg och profil ökar dess motståndskraft mot vind och förhindrar insekter från att komma in i det inre. Denna lösning klarar vindhastigheter på upp till 120 km/h och sidvindar på upp till 220 km/h.

Markisprofiler och markispersienner finns i tre färger (vit, grå och brun). På begäran, i valfri färg från RAL-paletten. Det finns 16 typer av material att välja mellan: (6 med 10% spelrum, 2 med 1% spelrum och 8 med 6% spelrum). FAKRO elektriska markiser

Ytterligare information

Hur man mäter
Att specificera storleken på fönstermarkisen är nödvändigt vid beställning. För att det skulle kunna göras ordentligt har vi förberett en speciell flik; alla nödvändiga tips finns i mätfliken.

Hur man väljer en färg
Fönstermarkiser installeras på vertikala fönster, på deras utsida. Därför bör deras färg matchas till färgen på fasaden och/eller fönsterkarmarna. Detta kommer att säkerställa ett harmoniskt och estetiskt utseende av hela byggnaden. Utvändiga omslag ska smälta in fint med den övergripande stilen utan inverkan av till exempel färgaccenter.

Hur man monterar
Instruktioner för montering av fönstermarkiser finns i Monteringsanvisning. Men när det gäller de yttre sköldarna bör installationen av watro anförtros ett professionellt team. Speciellt vid beställning av större eller större markiser.

Hur man städar
Det är också värt att anförtro rengöringen av fönstermarkiser till ett team av proffs, särskilt som de ofta täcker fönstren på första våningen. Vid självstädning används vanligtvis en högtryckstvätt som kan ta bort smutsen ordentligt.