Insektsnät för fönster

Insektsnät för fönster är enkla att konstruera och använda system som ger ett effektivt skydd mot insekter.

Insektsnät för fönster

Myggnät - Funktioner

Myggnät hindrar insekter från att komma in i hemmet. Detta är en fråga vi står inför under större delen av året – från tidig vår till sen höst. Olika insekticider finns tillgängliga på marknaden, men de flesta är kemiska och inte alla vill eller kan hantera dem. Används inomhus kan de orsaka allergiska reaktioner. Ett myggnät hjälper till att förhindra insekter från att komma in, vilket eliminerar behovet av kemikalier. Det finmaskiga är en barriär även för de minsta insekterna.

Myggnät för fönster och dörrar är ett sätt att njuta av lugnet hemma under säsonger när insekter är aktiva; speciellt om bostaden/lägenheten ligger nära vattendrag eller grönområden, eller om det är ett fritidshus. Insekter stör inte bara lugn och vila utan kan också vara farliga för allergiker (bin, getingar) eller bära på bakterier när de landar på mat (flugor). Därför är det bäst att effektivt förhindra att oönskade insekter kommer in i hemmet. Dessutom, under varma månader, särskilt på kvällarna när utomhustemperaturen sjunker, öppnas fönster ofta; detta ger komfort hemma, fräschar upp luften och förbättrar den omgivande doften. Artificiellt ljus lockar insekter och att installera myggnät hindrar dem från att komma in.

Myggnät hindrar inte användningen av fönster och balkongdörrar, som kan öppnas och stängas utan problem. Nuförtiden är dessa typer av skärmar designade och producerade för att inte bara ge ett effektivt skydd mot insekter utan också för att se estetiskt tilltalande ut. Den höga kvaliteten på material och färgutbud säkerställer att myggnät smälter in i inredningen och den yttre fasaden. Myggnät i specialstorlek

Typer och installation av myggnät

För att vara effektiv måste en myggskärm vara av god kvalitet och anpassad storlek. Att montera rätt storlek är viktigt på grund av de varierande storlekarna på fönster, olika bredder på profiler och tjocklekar på fönsterkarmar; även en skillnad på 2 mm kan resultera i ett gap. Knall-butiken har en speciell avdelning (Mätning), där du kan kontrollera hur man korrekt mäter ett fönster för ett myggnät.

Skärmarna tillverkas i två typer: inramat myggnät och upprullat myggnät. Det inramade myggnätet monteras på fönstret med en speciell krage eller magnet (ingen ändring av fönsterramen krävs). Dörrmyggnätet kräver användning av gångjärn, antingen fasta eller självstängande – skärmen utgör här ytterligare en uppsättning utåtgående dörrar. Det upprullade myggnätet fungerar som en persienn; nätet förlängs och dras in med hjälp av en kedjemekanism. Nätet placeras i en aluminiumkassett med U-formad sidoprofil. Den installeras antingen utanför eller inuti fönsterurtaget. Myggnät för balkongdörrar kan också fungera som "stormdörrar" – det täta nätet som de är gjorda av blockerar starkare vindbyar.

I båda modellerna tillhandahålls skydd mot insekter av ett nät med 1x1 mm hål. Nätet är tillverkat av glasfiber, lätt och tillåter mycket tunna trådar; dessutom är den belagd med PVC, vilket gör den exceptionellt motståndskraftig mot väderfaktorer som solljus eller regn (därmed behåller myggnätet sin estetik under mycket lång tid) och mekaniska skador. Moderna myggnät är utrustade med en estetisk och hållbar aluminiumprofil. Skärmar kan användas i olika typer av fönster: PVC, trä och aluminium.

Myggnät för fönster och dörrar i sortimentet är tillräckligt varierande för att matchas till byggnadens färgsättning. Du kan välja både färg på nätet och profilen. Denna lösning innebär att samtidigt som fördelarna med skydd mot insekter bibehålls, behöver du inte kompromissa med fönstrens estetiska utseende. myggnät för vertikala fönster

Myggnätssystem

Myggnätssystem som finns i Knall-butiken:

  • Inramad myggnät för fönster. En av de enklaste och mest bekväma lösningarna. Den monteras på fönsterkarmen med hjälp av metallplåtar som överlappar tätningen. Fördelarna inkluderar mycket enkel installation/borttagning och ingen förändring av ramen. Max bredd 120cm, maxhöjd 160cm.
  • Myggnät för dörrar. Kan monteras på balkongdörrar, altandörrar eller annat. Hög kvalitet säkerställs dessutom av invändiga hörn, solida gångjärn och ett elegant handtag. Det begränsar inte användningen av dörren på något sätt. Max bredd 140cm, maxhöjd 260cm.
  • Roll-up MONUMO enkelsidig myggnät för dörrar. Ett horisontellt monterat dörrmyggnät; styrs med övre och nedre kedjor. Skärmen är utrustad med en estetisk aluminiumkassett (insatt i den U-formade sidoprofilen), med nätet permanent sammanfogat med rullen. Utvalda RAL-palettfärger och träliknande färger.
  • Roll-up MONUMO dubbelsidigt myggnät för dörrar. En horisontell skärm, styrd med övre och nedre kedjor. Nätet placeras i en kassett av aluminium (insatt i den U-formade sidoprofilen) och permanent ansluten till rullen. Färger – utvald RAL-palett och träliknande nyanser.