Fasadjalusier - utvändigt solskydd

« Tillbaka till bloggen

Fasadpersienner är en modern och stilren typ av lock som monteras på utsidan av fönstren. De förknippas vanligtvis med stora, glasade byggnader, men fasadgardiner används allt oftare i privata hem. Detta beror främst på att deras konstruktion är lätt och enkel, tack vare vilken de smälter in perfekt med olika arkitektoniska stilar. Dessutom är de en bra lösning för stora glasrutor, och dessa är för närvarande extremt moderiktiga i modern konstruktion.

Vad är unikt med fasadpersienner? I själva verket är det gömt i deras namn. Fasadgardiner fungerar på samma sätt som klassiska invändiga persienner, vilket gör att vi tack vare sin konstruktion kan reglera ljusflödet in i rummen genom att anpassa lamellerna på lämpligt sätt.

Fasadjalusier i praktiken
Fasadgardiner kan installeras i byggnader under uppförande eller i byggnader som redan används. Vid färdiga byggnader rekommenderas utanpåliggande fasadluckor , medan i de under uppförande - dolda .

Eftersom det är ett yttre hölje används endast material som uppfyller de högsta kvalitetskraven i tillverkningen; dessutom är de termiskt fixerade. De måste vara resistenta mot olika väderförhållanden (intensiv sol, vind, regn, hagel, snö etc.) så att de inte tappar sitt estetiska utseende och inte vanställer byggnaden. Lamellerna (horisontella bländskydd) är gjorda av profilerad aluminium och kan ha formen av bokstaven C eller Z. Valet av form beror förstås på byggnadens utformning och vad som passar bättre med den.

Lamellerna styrs elektriskt med fjärrkontroll. Principen för deras funktion är densamma som för interna persienner. Beroende på tid på dygnet, solens intensitet eller vinkeln på dess infallsvinkel lutar vi lamellerna så att bara så mycket ljus som vi behöver kommer in i rummen. Detta är en viktig fördel med fasadpersienner - endast vissa typer av externa persienner säkerställer flödet av naturligt ljus, och fasadpersienner tillhör denna grupp. Tack vare solinflödet i rummen kan du arbeta fritt. Samtidigt, efter att lamellerna är helt täckta, skyddas byggnaden effektivt mot uppvärmning på sommaren och mot värmeförlust på vintern. Den påverkas av krockkudden som bildas mellan fönsterrutan och slutarskyddet.

Byggnadens estetik
Fasadpersienner, som alla överdrag på www.knall.com.pl, tillverkas efter mått. Därför är det lätt att anpassa dem till ett enskilt projekt. Valet av formen på lamellerna (lamellerna) gör att du kan betona fasadens utseende från utsidan; med spjälorna helt nedsänkta.

Valet gäller även färg och bredd på lamellerna. Färgpaletten är utvald så att du enkelt kan välja en färg som matchar fasaddesignen. Likaså är differentieringen av lamellernas bredd för att göra det lättare att anpassa fasadpersiennerna efter byggnadens utseende så att det hela harmonierar med varandra och det färdiga projektet ser estetiskt ut.

Blogg

Kolla också.

Ett modernt hus - moderna fönster

Ett modernt hus - moderna fönster

Förändringar, förändringar, förändringar ... Behagligt eller inte en del av våra liv. Idag kommer det att bli väldigt trevligt eftersom det är relaterat till heminredning och inredning...

Mer »

Valet av fönsterskydd

Valet av fönsterskydd

Urval av fönsterskydd Utbudet av fönsterskydd är mycket omfattande. Det inkluderar produkter som endast kan installeras inomhus - invändiga kåpor eller...

Mer »

Alla artiklar och tips »