Vertikala fönstermarkiser - exceptionell fönsterkåpa

« Tillbaka till bloggen

Ordet "markiser" i samband med fönstertäckning förknippas vanligtvis med terrassmarkiser, vars material, placerat på en speciell ram, fälls ut över balkongen eller terrassen för att skapa ett skuggigt utrymme. Det är en bra lösning för varma sommardagar.

Vertikala fönstermarkiser är dock en helt annan typ av överdrag; framför allt, till skillnad från altanmarkiser, är de inte överdrag som bara kan användas under sommarsäsongen. Vi använder fördelarna med vertikala markiser året runt.

Vertikala fönstermarkiser hör till gruppen utvändiga lock och monteras på fönstret eller på den yttre foderurtaget. De kan användas med fönster av PVC, aluminium eller trä. Installationen av vertikala markiser är av särskild betydelse vid stora glasrutor, så moderna i arkitekturen idag. Stora fönster eller hela glasade väggar dyker alltmer upp i bostadshus, byggnader i offentliga utrymmen och företagshuvudkontor. Det skapar en mycket fin yttre bild av byggnaden och lyser upp interiören mycket väl, vilket gör den full av ljus och rymd, även om den inte är riktigt stor. Men stora fönster har också nackdelar, speciellt på sommaren kommer det mest värme genom dem och på vintern rymmer det mest. Vertikala fönstermarkiser hjälper till att förhindra detta.

Fördelar med vertikala fönstermarkiser
För att fullt ut se fördelarna med vertikala fönstermarkiser kan de delas in i grupper.

  • Skydd mot överhettning. Externa lock är de mest effektiva för att förhindra att rummen värms upp eftersom de placeras framför glaset. På så sätt tillåter de inte solens strålar att komma i kontakt med fönstrets glasyta och begränsar därmed värmeinflödet, vilket skapar en effektiv barriär för det. Utan dem skulle byggnaden med stora glasrutor likna ett akvarium, och temperaturen inuti skulle vara outhärdlig. Denna fördel är desto viktigare eftersom höga temperaturer numera inte bara förekommer på sommaren, utan också allt oftare på våren och hösten.
  • Skydd mot värmeförlust. Under kallare månader hjälper den nedsänkta vertikala markisen effektivt att hålla värmen inne (den sänker permeabilitetskoefficienten till 16%).
  • Ekonomi. Eftersom vertikala markiser effektivt kan skydda interiörer mot sommarvärmen, kommer de att bidra till att minska utgifterna för luftkonditionering. På vintern, genom att förhindra värmeförlust, kommer de att minska uppvärmningskostnaderna.
  • Naturligt ljus. Den sänkta vertikala markisen skär inte av flödet av naturligt ljus utan sprider det. Hemma eller på jobbet kan du använda naturligt ljus, men utan den obehagliga effekten av solexponering.
  • Skydd mot UV-strålar. Solen höjer inte bara temperaturen. Dess strålar kan orsaka gradvis blekning av färgerna på väggar eller föremål i hemmet eller företagets lokaler. En vertikal markis kommer effektivt att förhindra detta.
  • Säkerställande av integritet. Den sänkta markisen kommer inte att blockera flödet av naturligt ljus och insyn till utsidan, men det kommer att göra interiören osynlig från utsidan.
  • Skydd mot insekter. Den vertikala markisen kommer att förhindra att besvärande insekter kommer in i rummen trots de öppna fönstren.

Vertikala fönstermarkiser i Knalls webbutik
Knallbutiken erbjuder FAKRO vertikala markiser i två system: VMZ och VMB. Systemen skiljer sig åt genom att VMB har en rörlig svängbalk. Tack vare den kan vi, efter att vi fällt ut markisen, luta dess nedre del och ha fri tillgång till fönsterbrädan. Vi styr VMZ-systemet manuellt, elektriskt eller elektriskt med soldrivning. VMB-systemet endast elektriskt eller elektriskt med soldrivning.

Båda systemen är gjorda av en speciell, slitstark och väderbeständig PVC-belagd glasfiberväv. Tyget rullas på ett skaft med motor och placeras i en kassett av aluminiumprofiler. Blixtlåstejpen, som är inbäddad i tygets kanter, garanterar dess spänning mellan styrningarna och förhindrar att den faller ut ur styrningarna. Denna kombination gör tyget motståndskraftigt mot starka vindbyar - upp till 120 km/h (sidovind upp till 220 km/h).

Blogg

Produkter som kan intressera dig

Kolla också.

Vinterträdgård under en verandamarkis

Vinterträdgård under en verandamarkis

Vackert vinterväder ute; snö och sol. Och det var vintern som "tänkte" oss på dagens bloggämne. Ett lite motsägelsefullt ämne, eftersom vintern är...

Mer »

Skyddslock mot värme, del 1 1

Skyddslock mot värme, del 1 1

I år skämmer inte våren bort oss, vi tänker mer på att skydda oss mot regnet än mot solen. Men det finns inget att klaga på...

Mer »

Alla artiklar och tips »