Dekorativa fönsterkåpor

« Tillbaka till bloggen

Dekortyger är ofta det som avgör stilen på inredningen. Vilket mönster vi väljer, var dekorerna framträder och hur vi komponerar helheten är ett av de viktigaste besluten som tas när man planerar eller byter inredning.

Vi har lärt oss att tänka att dekorativa tyger är möbelklädsel, filtar och kuddar, olika typer av mattor eller mattor. Det är dock inte allt. Fönsterskydd är för närvarande ett av de viktigaste delarna av inredningen - olika typer, dekorativa material och högkvalitativa beslag gör att det är mycket att välja på. Fönster behöver täckning, och utbudet av färger och mönster på tyger gör att du enkelt kan matcha dem till den stil som vi vill inreda vår interiör i.

Fashionabla mönster
Valet av färg, mönster och textur för fönstertäcktyget kommer inte bara att komplettera inredningen, utan också ge den en specifik karaktär. Naturligtvis kom ihåg att inredningen inte är för mycket och att den hålls i en stil; dessutom föredrar mindre interiörer ljusare färger så att de inte verkar optiskt mindre.

Frågan om mönster på tyger är också föremål för mode, här är några av de mest fashionabla i år:

  • Geometriska mönster - för personer som gillar uttrycksfulla arrangemang. Med mer utrymme kommer intensiva färger och uttrycksfulla mönster att locka uppmärksamhet och tillföra energi till interiören. Trianglar, diamanter, rutor, linjer och cirklar kommer att fungera bra både i moderna och mer klassiska stilar. Men med denna typ av design bör resten av interiören (väggar, klädsel eller andra tillägg) förbli jämn.
  • Botaniska mönster eller urban djungel - blommotiv som stora löv, blommor eller vinrankor är en av de populäraste trenderna 2020. Dessa typer av dekorer finns även på fönstertäcketyger. Den urbana djungelstilen fungerar bra med trä och vitt grått; det är viktigt att en balans upprätthålls mellan skölddesignen och rummets övriga delar.
  • pasteller - om du inte är en beundrare av uttrycksfulla dekorationer i fönstren är pasteller fortfarande på modet. Sköldmaterial i känsliga pastellfärger kan vara en bra bakgrund för starkare färger eller tydliga mönster på väggen eller möblerna. Dessutom passar pasteller mycket bra med metalliska tillsatser i inredningen - koppar, guld eller mässing.
  • Japandi - Japan inspiration. Inredningen är en kombination av skandinavisk och japansk stil. De bästa materialen, naturliga färger och en viss grad av åtstramning. I fönsterluckor betyder det jordfärger och neutrala mönster.
  • flash of - det glänsande materialet är tänkt att lägga till elegans till interiören. Glamournoten kommer att fungera i en modern, klassisk och art déco-stil. Det glänsande tyget på överdraget kommer att ge karaktär till interiören, men det är också krävande när det kommer till andra tillbehör. Kom ihåg att de andra elementen framhäver blixten istället för att introducera mättnad eller kaos.

Typer av omslag
Dekortyger är först och främst romerska persienner och dekorativa gardiner . Här väljer vi bland ett omfattande utbud av både färger och mönster på tanniner. På Knalls hemsida räcker det att "klicka" på ett givet tygmönster för att se det förstorat och/eller läsa beskrivningen av enskilda grupper av tyger.

Tyggardiner förtjänar också uppmärksamhet här - de är inte gjorda av naturliga tyger, som romerska persienner och gardiner, men färgutbudet är omfattande och kvaliteten på tillbehören är mycket hög. Dessutom kan vi vid beställning även välja färg på tillbehören som matchar tyget och stilen på inredningen.

Blogg

Kolla också.

Hösten tittar genom dina fönster

Hösten tittar genom dina fönster

Så hösten är här, du kan inte sprida tiden och stoppa sommaren från att försvinna. Men är denna höst verkligen så dålig? Vädret kanske inte skämmer bort dig -...

Mer »

Modernt fönsterskydd

Modernt fönsterskydd

Rullgardiner har ersatt tunga gardiner och gardiner i våra lägenheter under lång tid. De har många fördelar, både funktionella och estetiska....

Mer »

Alla artiklar och tips »